Εγγραφείτε στο Newsletter

 
Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δε θα πάρεις τη Ροζίτα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή από τους διάσημους Φασουλήδες του Κατσιπάρα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεμάτη χιούμορ και φαντασία που θα κάνει τα παιδιά να γελάσουν με την καρδιά τους αλλά και να συγκινηθούν και να σκεφτούν τι σημαίνει η πραγματική αγάπη!

Το έργο
Η όμορφη Ροζίτα αγαπάει τον ονειροπόλο και φτωχό Κοκολίκο αλλά ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με τον γέρο και άγριο Κριστομπίτα, τον αστυνόμο, γιατί είναι πλούσιος. Η Ροζίτα αναγκάζεται να δεχτεί γιατί διαφορετικά ο Κριστομπίτα θα βάλει τον πατέρα της στη φυλακή. Πάνω στην ώρα, στην ταβέρνα καταφτάνει ο Κουρίτο, ναυτικός που αγαπάει τη Ροζίτα από παιδί. Όταν μαθαίνει ότι η Ροζίτα θα παντρευτεί τον Κριστομπίτα προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της. Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πάρει την μικρή, γλυκιά Δόνια Ροζίτα; Τι ρόλο θα παίξουν ο ταβερνιάρης Συννεφοτρομάρας, ο παπουτσής Λιγοψύχης και ο κουρέας Φίγκαρο; Και ποιο είναι το τρομερό μυστικό του Κριστομπίτα;

Βασισμένη στους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, της παντομίμας, του κουκλοθέατρου και της κομέντια ντελ άρτε, η παράσταση «μιλάει» στα σημερινά παιδιά παραμένοντας πιστή την ποίηση του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Η σκηνοθεσία και το κείμενο είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου, καταξιωμένου σκηνοθέτη με μοναδική εμπειρία στο χώρο του Παιδικού Θεάτρου, που συνεργάζεται ξανά με το Θέατρο Σοφούλη μετά την μεγάλη επιτυχία της Σολομώντειας λύσης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 11.30 πμ και καθημερινές για σχολεία.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κείμενο – Σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος
Μουσική Δημήτρης Λέκκας
Σκηνικά – Κοστούμια Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης
Χορογραφίες Κατερίνα Κερβανίδου
Κινησιολογία Έφη Δρόσου

Παίζουν:Κώστας Γακίδης, Σίσσυ Ιγνατίδου, Ηλιάς Μπερμπέρης, Αγγελική Γκαλμπένη,Γιάννης Τσότσος ,Πρόδρομμος Κιρκινεζιάδης.Χορηγοί: HBH GO, Lurpak, Ξενοδοχείο Τα Πεύκα, Είδη χορού Fairy Creations
Χορηγοί επικοινωνίας: Culture now, Biscotto, Μακεδονία TV, Κοσμοράδιο