Εγγραφείτε στο Newsletter

 
Night Club Plata Monas
Μετά το “έσπασε” (βραβείο συγγραφής Eθνικού Θεάτρου 2010 και υποψήφιο για το βραβείο δραματουργίας Κουν 2010-2011) ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης καταπιάνεται και πάλι με την γενιά των 35άρηδων στην Ελλάδα.
Αυτή τη φορά μέσα από μια μαύρη κωμωδία. Το night club plata monas είναι ένα σύνθετο παραστατικό κολάζ με τις πολιτισμικές αναφορές μιας γενιάς. Ανατρέχοντας στα πολιτισμικά μοτίβα που κυριάρχησαν μεταπολιτευτικά, το έργο αναδεικνύει τα κλισέ που καθόρισαν την έκφραση και δράση της.
Η Ελίνα Μπίμπι Μπο από μωρό παιδί, είχε μια μοναδική ικανότητα να θυμάται στίχους από καψουροτράγουδα. Οι χωρισμοί ως θεματολογία ήταν το αγαπημένο της άκουσμα. Συμπονούσε όλου του κόσμου τους χωρισμένους. Δεν πολύ μιλούσε και δεν είχε φίλους. Η Ελίνα Μπίμπι Μπο είχε πάντα υγρά μάτια. Αγαπούσε πολύ τις γρανίτες λεμόνι και τα ποπ κορν. Τα γράμματα από μικρή δεν τα έπαιρνε.
Ο Άντονι, 1,77 και 70 κιλά, δεν αγαπά την γυμναστική. Επιρρεπής στα δράματα. Συμπονά όλου του κόσμου τους εγκαταλελειμμένους. Έχει αγοραφοβία, υδροφοβία, μικροβιοφοβία και δεν το λες και τον πιο χαρούμενο και αισιόδοξο άνθρωπο του κόσμου. Του αρέσει η γρανίτα λεμόνι και τα ποπ κορν. Τα ποπ κορν τα φτιάχνει μονός του γιατί σιχαίνεται να του τα φτιάχνουν άλλοι. Τα γράμματα τα παίρνει, αλλά με φόβο. Δεν έχει φίλους. Βλέπει τηλεόραση.
Το 2004, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων, ο μπαμπάς του θα πάρει μια επιδότηση για μήλα - αν και ποτέ του δεν είχε μήλα - για ένα κτήμα, κληρονομιά στη Κατερίνη. Έτσι ο μπαμπάς του, για να κάνει κάτι το παιδί στη ζωή του και για να παρουσιάσει ότι το κτήμα έχει μήλα - πάνω στο Ελληνικό παράλογο - φτιάχνει ένα καλοκαιρινό club, και του δίνει τα κλειδιά. Το night club plata monas, όπως θα το ονομάσει ο Άντονι μαζί με τη συνεργάτιδα του Ελίνα Μπίμπι Μπο.


Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Κίνηση/ Xορογραφίες: Σταύρος Βαρούσης
Μουσική διδασκαλία: Αναστασία Νικολαΐδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγέλα Βαγιωνά
Φωτισμοί: Μάνος Κόνσογλου
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη

Παίζουν:
Ελίνα Μπιμπι Μπο: Παυλίνα Χαρέλα
Άντονι: Τάσος Δημητρόπουλος