Εγγραφείτε στο Newsletter

 
Ποιά Ελένη;
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ποια Ελένη;;
των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου
Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής,
σε συνεργασία με το θέατρο Σοφούλη
παρουσιάζει την κωμωδία «ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;» για 2 ακόμα παραστάσεις.
Σάββατο 13 και Κυριακη 14 Απριλίου. Τα έσοδα του Σαββάτου θα δοθούν στο ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ


Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία – μιούζικαλ, ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στον πανάρχαιο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης.
Για το συγγραφικό δίδυμο ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Το μπλέξιμο δημιουργήθηκε από τις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά) λόγω ανταγωνισμού και για να σπάσουν την πλήξη τους.
Στην Τροία λοιπόν δεν έφτασε ποτέ η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη ξαδέλφη της. Ο Πάρις, ως εκ θαύματος, μα και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα». Ένα εύρημα δυνατό που θα προβληματίσει τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της.
Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ!!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου
Μουσική – Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Παίζουν: Χαράλαμπος Αθανασιάδης, Όλγα Βαηνά, Δημήτρης Δίγκας, Λουκία Καουρή, Έφη Καπαγερίδου, Χρήστος Καραβασίλης, Δημήτρης Κιουρτσίδης, Θεολογία Μήλιου, Μίνα Μπαδάκη, Γιώργος Μπέκας, Γιώργος Μπουρατζής, Κατερίνα Παπάζογλου, Πέρσα Σαπλαχίδου, Γεωργία Σπυράκη, Δήμητρα Τακαβάκογλου, Πελαγία Τσίκουλα, Ιωάννα Χατζηγκάιδα, Ιάκωβος Χέυσον.
Παραστάσεις

Σάββατο 13/4 στις 21:00
Κυριακή 14/4 στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά

Επικοινωνία – Κρατήσεις
Τ. 2310-423925
F. 2310-423976
E. info@theatrosofouli.gr
W. www.theatrosofouli.gr