Εγγραφείτε στο Newsletter

 
"ΜΗΔΕΙΑ"
 «Ευριπίδη Μήδεια» από την ομάδα AniMotus


Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου κας Βάκα Ελένης και την ομάδα σύγχρονου χορού Animotus. H τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Σοφούλη.
 
Στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, ο θεατής καταφέρνει, μέσα από την απαράμιλλη συγγραφική τέχνη του δημιουργού, να βιώσει όλα τα στάδια της ψυχολογικής εξελικτικής κατάστασης της ηρωίδας που την οδηγούν στην αποτρόπαιη πράξη. Το πάθος της ανθρώπινης φύσης, οι εσωτερικές συγκρούσεις, οι διακυμάνσεις του γυναικείου ψυχισμού και η απόφαση ενός καλοσχεδιασμένου τρόπου εκδίκησης αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές της εν λόγω παράστασης.
 
Η κίνηση διαθλάται μέσα από αντικρουόμενες ψυχικές διαθέσεις και ακραία συναισθήματα. Η ώσμωση ανάμεσα σε μυθικά πρόσωπα και αρχέγονα ένστικτα, που καταλήγουν άλλοτε σε κατορθώματα κι άλλοτε στην παραφροσύνη, είναι ένα καλλιτεχνικό πείραμα που δεν έπαψε να συγκινεί και να προκαλεί τους θεατές ν’ αναζητήσουν τα όρια της ανθρώπινης ψυχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
 
Η ομάδα σύγχρονου χορού Animotus συστήθηκε το 2014 υπό την καθοδήγηση της χορογράφου κας Βάκα Ελένης. Το όνομά της είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των λατινικών λέξεων Animus (Ψυχή) και Motus (Κίνηση). Η δράση των Animotus ξεκινά με την παράσταση «Εκ των ‘Εσω» (η αλληλεπίδραση τεσσάρων χαρακτήρων που βασίζονται σε αρχετυπικές φιγούρες του Καρλ Γιουνγκ), ακολουθούν οι «Μοίραι Εν Χορδαίς» σε συνεργασία με το οργανικό και φωνητικό σύνολο Ricercar, ενώ συνεχίζουν με συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, όπως : φεστιβάλ «Ανάκατα», φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (ΣΕΧ), Παγκόσμια Ημέρα Χορού, κ.ά.
 
Συντελεστές
Χορογραφία- Διασκευή κειμένου- Σκηνοθεσία:  Βάκα Ελένη
Μήδεια:  Μπουσλέλη Κατερίνα
Ιάσονας: Στεργιοπούλου Μαρίνα -Ελένη
Τροφός:  Χαρά Τόπα
Χορός:   Διαμαντίδη Ελένη,  Καϊάφα Ματίνα, Στεργιοπούλου Μαρίνα-Ελένη,  , Τζήμα Ευαγγελία- Μαρίνα
Γραφιστική Επιμέλεια:  Γεωργακόπουλος Αλέξης
 
 
Πληροφορίες
Κυριακή 29/05/2016 στις 18:00
Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης).
Τιμές εισιτηρίων: 8 ανέργων-ομαδικά-φοιτητικά , 10 γενική είσοδος.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2310 525414 –  6947 351642
E-mail:  eleni@terpsichorus.gr