Εγγραφείτε στο Newsletter

 
Μακμπετ
 Μακμπέτ
Του Ευγένιου Ιονέσκο
Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί για λίγες μόνο παραστάσεις το πολιτιστικό σωματείο θεάτρου και τέχνης «ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ» με την παράσταση «Μακμπέττ» του Ευγένιου Ιονέσκο. Η παράσταση θα παίζεται για δύο Δευτερότριτα στο θέατρο Αυλαία από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου 2017 στις 21.00, ενώ θα φιλοξενηθεί και στο θέατρο Σοφούλη από την αρχή μέχρι τα μέσα του Μάρτη 2017.
Πρόκειται για την αρτιότερη επανεγγραφή του Σαιξπηρικού Μάκβεθ η οποία υπό την σύγχρονη σκηνοθεσία του Δημητρίου Χατζηθεοδοσίου και τα σκηνικά – κοστούμια της Χαράς Τσουβαλά, μετατρέπεται σε μία υπέρεπίκαιρη πολιτική αλληγορία σε μεταποκαλυπτικό φόντο, η οποία φωτίζει την πραγματικότητα και τι τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό σκηνικό με την μόνη λογική που τους αρμόζει, την λογική του παραλόγου.
Σοκ, βία, συμβολική αλληγορία, αναφορικότητα και χιούμορ είναι τα στοιχεία που δια χειρίζονται οι ταλαντούχοι συντελεστές για να οπτικοποιήσουν την αόρατη ιστορία του μεγάλου παιχνιδιού πολιτικής, ιστορίας και εν τέλει ζωής, σε μια σύγχρονη παράσταση μαγικού ρεαλισμού.

Σκηνοθεσία: Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά
Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί: Γιάννης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ελιάς, Εφη Σισμανίδου, Ιόλη Ραγκούση, Μάριος Ζαρνταβάς, Νίκος Κορεξιανός, Νίκος Πολοζιάνης, Χρήστος Ντόβας
Παραγωγή: ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ, Πολιτιστικό σωματείο Θεάτρου και τέχνης , Κρήτης 44, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 6937318586
Info
Μακμπέτ του Ευγένιου Ιονέσκο
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο
Παρασκευή 3, 10 Σάββατο 4, 11 και Κυριακή 4, 12 Μαρτίου στις 21.00
Θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ)
Τηλέφωνο κρατήσεων 2310237700